• White Facebook Icon

© 2016 by Annemette Pødenphandt

 

 

Annemette Pødenphandt

Gl. Nykøbingvej 171

4572 Nr. Asmindrup

Denmark

30285568

apodenphandt@gmail.com

Annemette Pødenphandt

"Annemette Pødenphandt præsenterede ved sin debutkoncert et stemningsfuldt og meget personligt sammensat program. Hendes sikre stilistiske forståelse og overbevisende sceniske nærvær gjorde koncerten til en afvekslende og vedkommende oplevelse. Hendes alsidige musikalitet kom stærkt til udtryk både i sammenspil med klaveret og i de kammermusikalske sammenhænge. Annemette træffer modige kunstneriske valg, og viser f. eks. i Nystroem-sangene (Själ och Landskap) en poetisk og personlig lyrisk fortolkning af de dramatiske sange. Spændvidden i repertoiret strækker sig fra tidlig spansk renaissance til et helt nykomponeret værk. Alt er fremført teknisk gennemarbejdet, og med vokal fantasi."

Helene Gjerris, Erik Kaltoft og Henrik Brendstrup.

er en lyrisk sopran med en varm og personlig klang, som debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus i 2016 og nu studerer privat hos Neil Semer (US)

Annemette favner et alsidigt repertoire og fortolker med stor autenticitet forskellige stilarter, fra lieder og opera til tidlig og ny musik. Sammen med dukkefører Astrid Kjær har hun stiftet teater AniMaNi, som sammen med komponist Lasse Schwanenflügel Piasecki har skabt kammeroperaen “Den du fodrer”, som havde premiere i 2016. Hun har uropført adskillige værker bl.a. af Line Tjørnhøj og Louise Alenius med det belgiske Ensemble Musiques Nouvelles og senest af Jeppe Ernst, James Black og Bára Gisladottir som en del af trioen Be:tween:sides. 

Hun optræder som solist mange forskellige sammenhænge, bl.a. som fast medlem af Trinitatis Ensemblet, er en aktiv lied-sanger og medvirker desuden i Ylva Kihlbergs opsætning af Puccini´s Suor Angelica, som turnerer rundt i landet. 

Gennem årene har Annemette også søgt en del inspiration udenfor det klassiske musikmiljø, bl.a. i den japanske kampkunst aikido, på Grotowski Instituttet i Polen og i flamenco-dansen i sin søgen efter et, for hende, stærkt og levende scenisk udtryk.